beconfident tandblekning recension

Recension Beconfident tandblekning

BeConfident är en av Sveriges största aktörer på marknaden när det gäller tandblekning. De har produkter som är utvecklade i Sverige och tillverkade i USA, vilket garanterat högsta kvalité och kontroll på tillverkningen av all tandblekning. De säljer sin tandblekningsgel och produkter till flera tandhygenister och skönhetskliniker runt om i landet som utför tandblekning med deras produkter. De har totalt över 500.000 st nöjda kunder, är apoteksgodkända med deras produkter varav de säljs aktivt hos Kronans apotek, helt klart en stämpel av seriositet enligt vår mening.

Nedan kommer vi att gå igenom och recensera deras produkter för att hjälpa dig i ditt val mellan de olika kiten och produkterna. Vi är alltid opartiska och gör en fullt transparent bedömning. BeConfident skyltar väldigt noga med sin 100% nöjd-kund-garanti, vilket betyder att har du inte fått vitare tänder eller känner dig 100% nöjd så får du pengarna tillbaka. De har även blivit omnämnda i veckorevyn där de fick 5 av 5 stjärnor i deras test samt är certifierade för trygg E-handel, vilket känns bra för oss som besökare på sajten.

beconfident tandblekningskit

Beconfident Produkter

BeConfident har flera olika typer av produkter inom tandblekning, tandvård och skönhet. Vi har valt att inrikta oss på just tandblekningen som de säljer, vilket är det som vi kommer att gå igenom nedan. De har flera olika typer av produkter inom tandblekning, bland annat klassiska startkit som innefattar ett munskydd där gel appliceras, White strips (tejpremsa som tejpas på tänderna) och tandblekningspenna för enkel applicering. En produkt som vi brukar rekommendera är deras LED-lampa som används tillsammans med startkitet för att förstärka effekten av blekgelen. Vi kommer skriva mer om den nedan.

Oavsett vad du är ute efter så lär du hitta en produkt som faller just dig i smak för ditt behov. 

Tandblekning dual boost x2 kit
Tandblekning dual boost beconfident

BECONFIDENT X2 DUAL BOOST

Rekommenderas till dig som bleker tänderna för första gången och önskar ett bra resultat!

Endast 499 SEK

 • Upp till fem nyanser vitare tänder på 10 dagar.
 • 10 ml Dual Boost X2 gel
 • 1-2 dagars leveranstid
Beconfident tandblekning pro kit
Beconfident tandblekning pro kit

BECONFIDENT X4 PRO KIT

Rekommenderas till dig som vill ha maximalt resultat på kortast möjliga tid.

Endast 970 SEK

 • Upp till sju nyanser vitare tänder på 10 dagar.
 • 10 ml Triple Boost Max gel
 • 1-2 dagars leveranstid
Tandblekning white strips
Whitening strips tandblekning

BECONFIDENT STRIPS

Rekommenderas till dig som vill bleka tänderna så smidigt som möjligt.

Endast 295 SEK

 • Upp till fyra nyanser vitare tänder på 10 dagar.
 • 10 Whitening strips
 • 1 – 2 dagars leveranstid

Bleka tänderna första gången

Är det första gången som du ska använda tandblekning? Då skulle vi rekommendera att du testar något av deras startkit, då får du med allt som du behöver för att bleka tänderna hemma. Vi skulle rekommendera deras kit som heter ”Tandblekning Dual Boost X2 Kit”. Det är deras bästsäljare som utlovar fyra nyanser vitare tänder på endast en vecka!

Detta är ett perfekt kit för dig som vill testa att bleka tänderna eller som gör det för första gången. Vi skulle även rekommendera att köpa till LED-lampan som vi nämnde ovan för att förstärka effekten av blekgelen, det är väl investerade 150 kr, priset de tar för lampan. 

BeConfidents Tandblekning startkit

Vi ska presentera deras kompletta startkit nedan och gå in mer på detalj i vad de innehåller och hur de fungerar. Dessa startkit kännetecknas framför allt med att de är oerhört lättanvända, det ska vara enkelt att bleka tänderna hemma för dig som första-gångs-användare. BeConfident har tre olika kit som vi valt att höja lite extra, dessa är något som vi valt att kalla för ”Startkit Bas”, ”Startkit Pro” och ”Startkit Strips”. Detta pga att de två första är med klassiska metoden gel och munskydd medan den sistnämnda är med så kallade White Strips.

Samtliga av dessa produkter ger dig klart vitare tänder på så kort som 15 minuter per dag med upp till fem nyanser vitare tänder på endast 10 dagar.

Tandblekning dual boost x2 kit
Tandblekning dual boost beconfident

Startkit Bas – BECONFIDENTS X2 DUAL BOOST KIT

Kitet ger dig upp till 1-2 nyanser vitare tänder på bara 30 minuter, 4 nyanser vitare tänder på endast en vecka och upp till 5 nyanser vitare tänder på endast 10 dagar. 

Startkit Bas eller Beconfident Dual Boost X2 Kit som den heter egentligen är ett perfekt val för dig som vill testa på att bleka tänderna hemma för första gången. Detta kit är bästsäljaren ifrån Beconfident och ger en mycket effektiv och skonsam tandblekning pga dess innehåll. Tandblekningskitet ger dig även fyra nyanser vitare tänder på endast en vecka! Förutsatt att du följer rekommendationen med att bleka tänderna 15 minuter om dagen under denna veckan.I detta kit så följer även med deras produkt som heter Beconfident Tandgloss som skyddar mot nya missfärgningar ifrån t.ex. mat och dryck. 

Endast 499 SEK

Kitet innehåller

 • Munskenor
 • Tandblekningsgel
 • Instruktioner
 • Nyanskarta på tänder

+ Beconfident Tandgloss som skyddar mot nya missfärgningar ifrån t.ex. mat och dryck. 


Information om kitet

 • Avancerad teknik som baseras på Dual Boost som tar bort fläckar och missfärgningar på tänderna från bl.a. tobak, kaffe, rött vin och te. Både ovan och under emaljen för en djupare blekning som tar fram och återskapar dina naturligt vita tänder. 
 • Stärker tänderna pga skonsamma ingredienser som hjälper till att re-minalisera emaljen
 • Fri från smärta och ilningar pga att produkten är helt fri från Peroxid. 
 • Godkänd av läkemedelsverket och även apoteksgodkänd och säljs på Kronans Apotek.
Beconfident tandblekning pro kit
Beconfident tandblekning pro kit

Startkit Pro – BECONFIDENT X4 PRO KIT

Kitet är till för dig som vill ha maximal effekt på kortast möjliga tid. Den ger dig upp till 7 nyanser vitare tänder på endast 10 dagar.

Startkit Pro eller Beconfident Tandblekning Pro Kit som den egentligen heter är kitet för dig som vill uppnå maximal effekt på kortast möjliga tid eller för dig som blekt tänderna innan och vill ha det lilla extra för att verkligen få tänderna kritvita. Detta kit är det mest kraftfulla tandblekningen som erbjuds i Beconfidents sortiment och utbud av tandblekning. Därmed så är den givetvis oerhört potent och effektiv. Med detta kit får du på endast 15 minuter tandblekning per dag upp till hela 7 nyanser vitare tänder på endast 10 dagar, WOW säger vi! I detta kit så medföljer även deras produkt ”Beconfident protect & repair gel”. Denna produkt är en efterbehandling för att stärka och skydda emaljen. Även tidiga skador av karies kan repareras med hjälp av detta kit. Perfekt efterbehandling. 

Endast 790 SEK

Kitet innehåller

 • Munskenor
 • Tandblekningsgel
 • Instruktioner
 • Nyanskarta på tänder
  +Beconfident protect & repair som är en efterbehandling som stärker och skyddar emaljen.

Information om kitet

 • Avancerad teknik som utför tandblekningen: Unik Triple Boost Max teknologi med hela tre olika aktiva ingredienser för vitare tänder.
 • Stärker emaljen: Kombinationen av samtliga naturliga ingredienser i produkter hjälper till att återmineralnsera emaljen efter blekning.
 • 100% säker produkt: Fri från peroxider som orsakar ilningar och biverkningar och produkten är även testad och godkänd av tandläkare.
 • Mer än 85% naturliga ingredienser. 
Tandblekning white strips
Whitening strips tandblekning

Startkit Strips – Tandblekning X3 Strips

Kitet ger dig upp till 3 nyanser vitare tänder på 5 dagar och 4 nyanser på 10 dagar.

Startkit Strips eller Tandblekning X3 Strips som kitet egentligen heter hos Beconfident själva är kitet för dig som vill att det ska vara så smidigt som möjligt att bleka tänderna. Denna produkt är oerhört smidig att använda då det innehåller något som kallas för White Strips. Det är som klister/tejplappar som man fäster på framsidan av över och underkäken. Därefter låter du de sitta i endast 15 minuter. Oerhört smidigt och enkelt!

En nyhet för detta kit är att den nu även innehåller Premium X3-gel med 0,1% hydrogenperoxid för bästa resultat. Detta ger dig ett omedelbart resultat och produkten är framtagen av beconfident’s forskargrupp tillsammans med en av de mest kända tandläkarna i världen inom tandblekning. 

White stripsen är oerhört tunna och perfekt utformade för att passa under och överkäken. Bara öppna förpackningen så är du redo att köra igång.

Endast 295 SEK

Kitet innehåller

 • 10 st Whitestrips

Enkelt, allt som du behöver för omedelbart vitare tänder! 

Information om kitet

 • Synligt resultat omedelbart med upp till tre nyanser vitare tänder på endast 5 dagar, 4 nyanser på 10 dagar!
 • Avancerad blekningsmetod med deras unika dual-boost tandblekningsgel för att ta bort fläckar och missfärgningar på tänderna.
 • 100% säker blekning: Orsakar inte ilningar eller andra biverkningar. 
 • Kliniskt testad och godkänd av tandläkare världen över.
 • OERHÖRT enkelt att använda och bleka tänderna var som helst, när som helst!

Såhär går du tillväga för att använda kitet
Vi rekommenderar att du står framför en spegel första gången för att underlätta appliceringen.

 1. Öppna påsen försiktigt i kanten och ta ut folieremsan som white stripen sitter på. Viktigt att tänka på är att använda kitet direkt efter öppnad förpackning, helst inom 15 minuter efter öppnad påse.
 2. Lyft av den längsta remsan. Placera den på övre käken tandrad längst med tandköttet med den sida som satt mot folien klistrat på tänderna. Tryck lätt mot stripsen med fingrarna så att de fäster ordentligt på tänderna.
 3. Följ samma steg som ovan fast med den korta remsan som fästs på undre käkens rad.
 4. Nu är du igång och bleker tänderna, låt sitta i 15 minuter.
 5. Ta bort white stripsen och skölj munnen ordentligt. Har du rester kvar ifrån remsorna så tar du enkelt bort det med en tandborste.
Snabbverkande tandblekningsgel
Beconfident tandblekningspenna

Underhållning – Tandblekningspenna 4ml

Perfekt underhållningsprodukt att använda mellan tandblekningarna för att bibehålla resultatet ifrån din tandblekning.

Tandblekningspennan, eller Beconfident touch-up cleaning pen som den heter hos leverantören be confident är en perfekt penna att använda mellan tandblekningskurerna för att underhålla och bibehålla resultatet ifrån din tandblekning. Den är mycket skonsam mot tänderna pga sina ingredienser som framgår längre ner i texten och är väldigt smidig att applicera på en eller flera tänder. Du penslar enkelt på denna blekgel i en cirkulär rörelse. 

Det går givetvis att använda denna produkt separat men vi skulle starkt rekommendera att denna använd som underhållning snarare än att ersätta denna produkt mot något av våra startkit som ger betydligt bättre blekande effekt. 

Blekgelen har en ekologisk smak av Melon och ger därför en fräsch känsla i munnen vid applicering. 

Endast 295 SEK

Aktiva ingredienser i tandblekningspennan

 • Sodiumbikarbonat: Löser upp proteinbeläggningar, aktiveras på tanden efter ca 8 minuter och bildar därefter fria karbonater.
 • Aloe Vera: För en lugnande effekt på tandköttet
 • Fluor: För minska uppkomsten av karies och stärka tänderna.

Hur man använder Beconfident tandblekning

Här hjälper vi dig som läsare med en guide hur du går tillväga för att använda tandblekningen när det gäller deras startkit. Det följer med allting som du behöver i tandblekningskiten samt instruktioner men här kan du följa en smidig och enkel guide hur den bör användas.

Steg 1 – Forma munskenorna

Du börjar med att koka upp vatten i en kastrull och tar fram munskenorna. När vattnet kokar så ställ ner värmen så att det inte bubblar men är varmt. Hålla i flärpen på munskenan och doppa ner den i vattnet i 2 – 3 sekunder. OBS. var försiktig med att hålla de nere för länge, det kan lätt krympa. Ta sedan upp munskenan och sätt den över ena käken och pressa med tungan på baksidan av skenan och med fingrarna på framsidan av skenan så att de formar sig naturligt efter dina tänder. Skulle de inte vara tillräckligt varma och därmed inte forma sig så gör du bara om processen på nytt. När du är klar och fått skenorna formade som du önskar så spola de i kallt vatten och klipp därefter av flärpen.

Steg 2 – Borsta tänderna

Innan du ska sätta igång blekningsprocessen så rekommenderas du att borsta tänderna, dock utan tandkräm enligt Beconfidents rekommendationer.

Steg 3 – Applicera tandblekningsgelen

Det finns två olika alternativ att använda sig av. Vi kommer att förklara de båda men kommer även att ange vilken metod vi själva föredrog och använde oss av.
Metod 1: Du tvättar händerna, tar fram blekgelen och pressar ut en liten droppe blekgel på fingret och applicerar på varje tandyta noggrant som du önskar bleka.
Metod 2 (Vi rekommenderar): Du pressar ut en sträng blekgel på framsidan av munskenorna mot tändernas yta. Därefter så stoppar du in skenorna i munnen.

Steg 4 – Bleka dina tänder

Nu är du igång med din blekningsprocess. Luta dig tillbaka och njut av tanken på vitare tänder. Var noga att ta tid och följ de rekommendationer som står på förpackningen, när det gäller Beconfidents produkter på de som vi testat så rekommenderas att bleka tänderna i 15 minuter. När 15 minuter har gått så går du över till steg 5, sista steget.

Steg 5 – Tandblekning klar & efterbehandling

Du har nu tagit ut bettskenorna, spotta ut överblivet blekgel som blir kvar i munnen och skölj munnen noga för att få bort överbliven blekgel på tänderna och i munnen. Skölj även noga av menskenorna i ljummet vatten. Därefter kan du med ljummet vatten borsta tänderna UTAN tandkräm även denna gång. Sen är det klart, lägg undan dina saker och gör dig redo för att invänta nästa blektillfälle 🙂 Svårare än så är det faktiskt inte!

Sammanfattning kring tandblekningsprocessen

Vi står fast vid det som vi skrev i steg 5, att processen för att bleka tänderna med tandblekningskit ifrån beconfident är otroligt smidig och simpelt. Det är ett väldigt enkelt sätt för att få vitare tänder hemma till ett mycket bra pris. Allt som du behöver följer med i startkitet så inga andra produkter eller saker behövs köpas. Ska vi säga någonting negativt så kan det vara bettskenorna som lätt krymper om man har de i vattnet för lång tid. Det går dock att köpa nya munskenor separat på Beconfidents hemsida om detta skulle uppstå. Så var lite varsam. Vi har testat samtliga kit och faktiskt uppnått hela 6 nyanser vitare tänder som bäst, så det måste vi säga är väldigt positivt överraskande, även om förväntningen inte var riktigt så hög! Vi rekommenderar helt klart dessa startkit. Värt att nämna är att vi då även använda deras LED-lampa som säljs separat för 150 kr på deras hemsida som vi beskrivit ovan som boostar effekten av tandblekningen.

Beconfident köp & leveransvillkor

Betalningssätt

Beconfident använder sig av Klarna som betallösning, vilket vi uppskattar som konsument. Här erbjuds du valalternativ som:

Kort / Direktbetalning
Det går bra att betala antingen direkt med kort med ditt VISA/Mastercard/American Express-kort eller direktbetalning om du har ett kontokort kopplat till ditt klarnakonto sedan tidigare. Du kan även välja direktbetalning om du har ett konto kopplat till Klarna där då pengarna dras direkt ifrån din bank.

Klarna Faktura / Delbetalning
Du kan även välja Klarna faktura 14 dagar, detta kostar dig inget extra och du får då möjlighet att få hem produkterna i brevlådan innan du behöver betala för de. Något som vi personligen uppskattar när vi handlar på nätet. Klarna brukar även ha alternativ som 30 dagars faktura för en tilläggsavgift på 29 kr.

Du kan även välja att dela upp din betalning med delbetalning på Klarna. Detta kostar då 29 kr vid köptillfället och även 19,90% i årsränta.

Frakt

Frakavgift & leveranstid
Beconfident erbjuder fri frakt på alla köp över 500 kr, dock enbart med den längre leveranstiden.
Handlar du under 500 kr så har de två olika frakalternativ:

Postnord varubrev: 2 – 4 dagars leveranstid, fraktavgift 19 kr. Dessa paket kommer direkt i brevlådan om de får plats i brevinkastet/brevlådan.

DHL Service point: 1 – 2 dagars leveranstid, fraktavgift 49 kr. Dessa paket kommer till närmsta ombud för DHL.

Vilka länder postar Beconfident till?
De skriver själva på sin hemsida och instagram “World wide delivery”. Däremot skulle vi rekommendera att kontakta kundtjänsten om ni känner er osäkra på ifall de levererar till just ert land.

Pengarna-tillbaka-garanti & retur

100% nöjd-kund-garanti
Beconfident vill enbart ha 100% nöjda kunder. För att kunna nyttja deras nöjd-kund-garanti och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd så krävs det att följande kriterier är uppföljda och att du meddelar de max 21 dagar från köptillfället.

Följt instruktionerna och använt produkterna korrekt
Använt dig av Beconfident Teeth Whitening App enligt anvisningar. Före och efter bilder krävs på tandblekningsresultatet.
Fyllt i retursedel och anget anledning till returen enligt anvisningarna.

Meddelat kundtjänsten att du vill returnera produkterna inom 21 dagar från köptillfället.

Returrätt
Du har rätt enligt distansavtalslagen att lämna åter dina varor 14 dagar efter det att du mottagit dina varor. Självklart så följer även beconfident dessa regler. Viktigt är dock att produkterna isf skickas åter i originalförpackningar och att de ej är använda. Mer om hur du skickar en retur kan du läsa på deras hemsida kring Beconfident köpvillkor.

Sammanfattande betyg av Beconfident

3.9

Sammanfattningsvis så tycker vi att Beconfident är den bästa aktörerna på marknaden idag. De har mycket potenta och säkra produkter. Har ett väletablerat bolag och säljer sina produkter hos Kronans apotek, vilket för oss ger en rejäl trygghet. De säljer även sina produkter till ett stort antal skönhetskliniker i landet. De har ett väldigt brett sortiment och flera olika typer av tandblekningsprodukter i olika prisklasser, perfekt för att passa alla i smak. Detta var kitet som vi fick bäst resultat av när vi utförde test av tandblekning, hela 6 nyanser vitare tänder med kitet tandblekning Pro kit. Ska vi säga något negativt så är det att fria frakten över 500 kr endast gäller om man tar postnord varubrev som är leveranstid 2 – 4 dagar, alltså inte fraktalternativet DHL som är 1 – 2 dagar till serviceombud. 

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Fördelar

 1. Det mest varierade sortimentet på marknaden
 2. Apoteksgodkända produkter
 3. Över en halv miljon nöjda kunder
 4. Dagen-efter-leverans och fri frakt över 500 kr

Nackdelar

 1. Jämförelsevis dyra priser
 2. Dåligt med kampanjer och extrapriser
 3. Produkter och formler som framställts utanför Sverige
 4. Vissa kunder anser att instruktionerna är bristfälliga