Bästa tandblekningen

Målet med denna sida är att erbjuda våra läsare värdefulla råd när de ska bleka tänderna. Därför ser vi det också som vår uppgift att rekommendera den bästa tandblekningen samtidigt som vi förklarar de kriterier vi använder för att avgöra vilken tandblekning som är bäst i test.

I följande guide har vi samlat alla information om de metoder vi anser vara överlägsen tillsammans med flertalet matnyttiga tips som kommer hjälpa dig få ett nytt kritvitt leende på nolltid. Med andra ord kommer du efter denna guide veta vem som erbjuder Sveriges bästa tandblekning och hur du bäst använder deras produkter.

Tandblekning Bäst i Test

tandblekning hemma med dentway

1. Dentway – Startkit
Bäst i test!

Tandblekningen som vann vårt Bäst i test. Bäst resultat på kortast tid till mest förmånliga pris. Rekommenderas därmed varmt!

Endast 495 SEK

 • Lägsta pris
 • Bäst-i-test
 • 100% Peroxidfri
 • Gratis frakt av startkit
 • 1 – 2 dagars leveranstid
Dentaworks tandblekningsgel

2. Dentaworks – Startkit

En av de största aktörerna på marknaden med ett mycket brett utbud på olika kit. Vi rekommenderar denna bästsäljare från Dentaworks.

Endast 499 SEK

 • Pengarna-tillbaka-garanti
 • Peroxidfri
 • Upp till 10 nyanser vitare tänder på en vecka
 • Fri frakt av startkit
 • 1 – 2 dagars leveranstid
White One Ultimate tandblekningspaket

3. White One – Ultimate Kit

Whiteone är en stor aktör med över 100.000+ nöjda kunder i Sverige. Här får du ett gediget startkit för upp till 4 nyanser vitare tänder på 14 dagar.

Endast 599 SEK

 • Stort kit med flera produkter
 • EU-godkända
 • 100.000+ nöjda kunder i Sverige
 • Fraktavgift 49 kr
 • 1 – 2 dagars leveranstid

Bästa leverantörerna av tandblekning

Här listar vi de bästa aktörerna på marknaden och jämför deras startkit.
Du kan även klicka dig in på recensioner för tandblekningen direkt via “recension”.

Varumärke

Testbetyg

Recension

Leveranstid

Frakt

Startkit

dentway tandblekning

★★★★★ 

1-2 dagar

Gratis frakt

495 kr

dentaworks tandblekning hemma

★★★★☆

1-2 dagar

Gratis frakt

499 kr

whiteone

★★★★☆

1-2 dagar

49 kr

682 kr

★★★☆☆

1-4 dagar

19 kr

499 kr

Vilken tandblekning är bäst i test 2023?

När vi skapade denna sajt spenderade vi otaliga timmar med att granska alla de ledande aktörerna på marknaden samtidigt som vi testade de metoderna som anses vara bästa tandblekningen. Efter allt det arbetet är vi nu övertygade om att vi hitta Sveriges bästa tandblekning.

För att kunna erbjuda de mest träffsäkra rekommendationerna har vi delat in resultatet från vår “tandblekning bäst i test”-granskning i följande två kategorier:

Bästa aktören – Dentway

Denyway är i våra ögon den absolut ledande tillverkaren och leverantören av tandblekningsprodukter för tandblekning hemma på den svenska marknaden. Det råder det inget tvivel om.

tandblekning hemma med dentway

Dentway – Startkit
Bäst i test

Tandblekningen som vann vårt Bäst i test. Bäst resultat på kortast tid till mest förmånliga pris. Rekommenderas därmed varmt!

Endast 495 SEK

 • Lägsta pris
 • Peroxidfri / 100% emaljsäker
 • Snabbast resultat
 • Fri frakt av startkit
 • 1 – 2 dagars leveranstid

Deras sortiment är inte det bredaste men det gör ingenting eftersom det vägs upp av den höga kvaliteten som produkterna håller, och med stor råge dessutom. Inom så lite som en vecka kan du förvänta dig att se en tydlig skillnad, oavsett vilken av Dentways metoder du använder.

Ett urval av Denyways produkter:

 • Tandblekningskit
 • Tandbleknings white strips
 • Refill

Den främsta anledningen till varför Dentway erbjuder den bästa tandblekningen hittar vi i den formel företaget använder i sina produkter. Numera är formeln uppdaterad med det senaste inom tandblekning vilket gjort den upp till dubbelt så effektiv som tidigare.

Naturligtvis är alla ingredienser kliniskt testade och godkända av EU vilket också innebär att produkterna är 100 % peroxidfria och emaljsäkra. Vidare är företaget veganvänligt då de inte testar på djur och alla deras kurer är fria från BPA, parabener och andra potentiellt skadliga ämnen.

En annan stor anledning till varför just Dentway har bäst tandblekning är för deras ärliga och konkurrenskraftiga prissättning. För 495 kronor får du ett komplett tandblekningspaket med allt du behöver för att bleka tänderna.

Enklaste metoden  – Dentway white strips

Om du vill ha ett riktigt enkelt sätt att bleka tänderna så finns Dentways white strips. Här sätter du bara remsan mot tänderna för att bleka dem, du behöver inte hålla på med någon gel.

Dentway white strips

Denyway – White Strips
Enklaste metoden för tandblekning

Enklaste sättet att testa tandblekning. Detta är ett kit med 28st white strips för att mycket enkelt få vitare tänder.

Endast 445 SEK

 • Enkelt och utan krångel
 • Peroxidfri / 100% emaljsäker
 • 1 – 2 dagars leveranstid

Vad utmärker de som erbjuder den bästa tandblekningen?

Som vi förklarat är Dentaworks den aktör som presterat bäst i alla våra test, inklusive deras tandblekningskit. Fast som du kan se i början av denna guide så rekommenderar vi ett par andra aktörer också och de alla delar vissa utmärkande egenskaper.

Godkända tillverkare och produkter

Alla de som levererar metoder för bäst tandblekning arbetar endast med godkända och seriösa tillverkare som tillhandahåller säkra och godkända produkter. En aktör som inte gör det är för det första inte laglig på den svenska marknaden och för det andra kommer de aldrig kvalificera som ett seriöst alternativ.

Rättvisa villkor och garantier

När vi granskar marknaden har vi alltid framtida konsumenter i åtanke och vi rekommenderar endast de som respekterar sina kunder. Med andra ord ska den bästa tandblekningen inkluderas av rättvisa köp- och leveransvillkor, möjligheten att reklamera varor, samt en kundtjänst som står redo att svara på frågor.

Numera anser vi även att nöjd-kund-garanti är ett viktigt krav och något som, i ärlighetens namn, borde blivit industristandard för länge sen.

Konkurrenskraftiga priser

Sist men inte minst utmärks riktigt bra tandblekning av priset. Det ska inte längre kosta skjortan att bleka sina tänder om man inte vänder sig till en salong eller tandläkare.

Under de senaste åren har antalet tandblekningslösningar för hemmet vuxit lavinartat och i samband med det har även priserna pressats ner. Faktum är att den bästa tandblekningen inte ska kosta dig mer än ett par hundralappar.

Tandblekning pris

Tips och råd om bäst tandblekning

Nu har du koll på vilken tandblekning som är bäst i test i Sverige 2021 men även kunskap om varför Dentaworks och deras produkter är den bästa tandblekningen. Det som återstår för dig nu är att beställa hem det paket som passar dig så att du äntligen kan bleka dina tänder.

Med det sagt råder vi dig att läsa på lite om tandblekning innan du sätter igång. Nedan hittar du våra bästa tips om du vill kunna njuta av Sveriges bästa tandblekning och i sektionen under det hittar du länkar till våra detaljerade guider om diverse populära tandblekningsprodukter och -kurer.

 1. Utvärdera ditt behov och välj lämplig metod

Alla tandblekningsmetoder passar inte för alla tänder eller behov. Ska man exempelvis bara bleka tänderna ett par nyanser kan en tandblekningspenna räcka gott och väl medan den som har grava missfärgningar behöver en starkare behandling.

Samtidigt är det inte alla som kan eller bör bleka tänderna själva på grund av dålig munhygien, medicinska åkommor eller läkemedel som man konsumerar.

 1. Välj en pålitlig och rekommenderad aktör

Givetvis är det också avgörande att man väljer en effektiv metod från en pålitlig aktör. Vi föreslår så klart att du väljer Dentaworks eftersom de utnämnts till vår tandblekning bäst i test.

Det går också bra att välja en av de andra aktörerna som vi rekommenderar här på sajten. Var bara försiktig med att använda andra företag och gör alltid grundlig efterforskning innan du förlitar dig på någon. Tyvärr kantas marknaden av oseriösa företag som erbjuder tandblekning som kan vara direkt skadlig för kunder.

 1. Rådfråga din tandläkare om du är osäker

Oavsett hur säkert man kan tycka det är att bleka tänderna själv så får man inte glömma att det är ett skönhetsingrepp med vissa potentiella risker. Är du därför det minsta osäker på om du kan eller bör bleka tänderna så ska du alltid rådfråga ett proffs, dvs. din tandläkare.

I många fall kan du också vända dig till din vanliga husläkare. Huvudsaken är att du ser till att du inte utsätter dig eller din munhåla för några onödiga risker.

 1. Följ instruktionerna till punkt och pricka

Vårt sista tips går hand i hand med det förra och involverar att du alltid, utan undantag, ska följa de instruktioner som levereras med dina varor. Detta dels för att värna om din egen säkerhet men också att ge dig rätt förutsättningar att bli nöjd med slutresultatet.

Eftersom alla tandblekningsmetoder skiljer sig så skiljer sig även instruktionerna. Anta därför inte att du kan använda samma procedur med en aktörs varor som du gjort med en annan.

Mer om Tandblekning

Användbara tandblekningsguider

Vill du lära dig mer om den bästa tandblekningen eller vill få mer information om hur de olika metoderna fungerar så hänvisar vi dig till följande guider.

 • Bleka tänderna – En heltäckande introduktion om att bleka tänderna med instruktioner, tips och träffsäkra rekommendationer.
 • Tandblekningspennor – Allt du behöver veta om tandblekningspennor och de aktörer som producerar dem.
 • White Strips – Lär dig mer om en av de enklaste sätten att bleka tänderna på hemma.
 • Huskurer – Här går vi igenom de vanligaste huskurerna och anledningarna varför de inte platsar som bäst tandblekning.