dentaworks tandblekning recension

Dentaworks recension

★★★★ 
Veganskt och effektivt alternativ!
Vi har testat och utvärderat Dentaworks tandblekning och samlat all information om deras produkter i denna lättöverskådliga recension. Bland annat går vi igenom deras bästsäljare, granskar deras blekningskit och erbjuder en genomgång av betalningsmetoder, leveransvillkor, med mera.

Dentaworks är idag en av de absolut ledande tillverkarna av tandblekningsprodukter på marknaden. Enligt egen utsago använder de samma principer och formler för att bleka tänderna som tandläkare, fast från bekvämligheten av ditt eget hem.

Företagets produkter är dessutom peroxidfria och inte skadliga för emaljen, vilket Dentaworks har bevisat med kliniska tester. Alla ingredienser i Dentaworks tandblekning är vegetabiliska och man testar aldrig på djur, vilket gör Dentaworks till en av få veganvänliga aktörer på marknaden.

Vill du bleka tänderna hemma är Dentaworks ett bra val, och beställer du innan 14:00 skickar Dentaworks din order samma dag.

Dentaworks tandblekning hemma

Dentaworks produkter

Dentaworks erbjuder i dagsläget uteslutande produkter för tandblekning och tandvård, vilket vi uppskattar. Andra aktörer väljer nämligen att sälja tandblekning och annan kosmetika samtidigt och från erfarenhet vet vi att slutprodukten ofta får lida när man sprider ut sig för tunt.

Detta stämmer då inte på Dentawork som istället erbjuder ett relativt litet fast riktigt bra sortiment för den som vill bleka tänderna hemma. Därav bör du inte ha några problem med att hitta den metod som passar dig och dina behov bäst.

 • Dentaworks Startkit Tandblekning
 • Dentaworks Plus
 • Dentaworks Tandblekningspenna
Dentaworks tandblekning hemma

Dentaworks – Startkit

Startkitet som är Dentaworks bästasäljare. Här har du det optimala tandblekningskitet för vitare tänder enkelt hemma.

Endast 499 SEK

 • 20 ml tandblekningsgel
 • 3 st Dentaworks Soft tandskenor
 • Dentaworks förvaringsbox
 • Tandnyanskarta
 • Manual på svenska
dentaworks tandblekningskit plus

Dentaworks Plus

Samma startkit som bästsäljaren men här ingår även tandblekningspennan med 4ml blekningsgel som annars kostar 399 kr.

Endast 598 SEK

 • 20 ml tandblekningsgel
 • Tandblekningpenna 4ml
 • 3 st Dentaworks Soft tandskenor
 • Denatworks förvaringsbox
 • Tandnyanskarta
 • Manual på svenska
Tandblekningspenna från dentaworks

Dentaworks Tandblekningspenna

Tandblekningspennan rekommenderas för dig som blekt tänderna tidigare och vill få bort nya missfärgningar eller bleka enstaka tänder.

Endast 399 SEK

 • Tandblekningpenna 4ml 
 • Räcker för 30 behandlingar
 • Tandnyanskarta
 • Manual på svenska

Är det första gången du bleker tänderna?

Vi förstår att det kan vara svårt att veta vilken produkt som passar bäst, framför allt om det är första gången du bleker tänderna. Om du känner igen dig i den rollen så har Dentaworks två startkit med allt du behöver för att bleka tänderna hemma, även som nybörjare. Dentaworks startkit kan med fördel kombineras med andra av aktörens varor.

Dentaworks Startkit

Tandblekningskit är på alla sätt och vis det enklaste och mest effektiva sättet att bleka tänderna hemma, oavsett om man gjort det innan eller inte. Tanken med dessa kit är att du ska kunna bleka tänderna hemma utan massa krångel, samtidigt som du kan förvänta dig lika bra resultat som hos tandläkaren.

Idag är Dentaworks två blekningskit bland de bästa på marknaden. Väljer du att köpa det kompletta Pluspaketet ger du dig själv en större chans att uppnå tillfredsställande resultat, medan det mindre paketet är perfekt för nybörjare eller den som inte behöver bleka sina tänder så många nyanser.

Dentaworks tandblekning hemma

Dentaworks Tandblekningskit – Prisvärt kit

Uppnå upp till 10 nyanser vitare tänder med två dagliga behandlingar i veckan med Dentaworks mest sålda produkt.

Dentaworks storsäljare är kliniskt testad och använder samma process som hos tandläkaren med geler och skenor. Tack vare en unik dubbelverkande formeln bleks dina tänder samtidigt som missfärgningar och partiklar avlägsnas för bästa möjliga resultat.

Med en kombination av tandblekningsgel och skenor får du samma behandling som hos en tandläkare på egen hand, fast för en bråkdel av priset och utan att lämna ditt hem.

Personligen anser vi att detta paket är mycket effektivt med tanke på hur simpelt det är. Vi uppskattar de tydliga instruktionerna som underlättar för de som aldrig använt tandblekningskurer tidigare.

Endast 499 SEK

Kitet levereras med:

 • 20 ml tandblekningsgel som räcker till 56 behandlingar
 • 3 st Dentaworks tandskenor
 • Nyanskarta så att du kan följa utvecklingen
 • Tydliga instruktioner på svenska
 • Förvaringslåda för skenorna

Information om kitet:

Tandblekningsgelen, som är den huvudsakliga blekningsagenten i kitet, innehåller en unik formeln med Active Oxygen Technology och Surface Stain Removal System som optimerar behandlingens verkningskraft.

Skenorna är enkla att hantera och kan formas efter ditt bett efter de värmts upp i varmt vatten.

Med den medkommande tandkartan har du full koll på hur mycket vitare dina tänder faktiskt har blivit.

dentaworks tandblekningskit plus

Dentaworks Pluspaket med tandblekningspenna – Komplett kit

Produktbeskrivningen utlovar upp till 10 nyanser vitare tänder på en vecka och med tanblekningspennan kan du fortsätta behandlingen och hålla dina tänder vitare mycket längre.

För den som vill få ett nytt Hollywood-leende snabbt är Dentaworks Pluspaket den ultimata behandlingsmetoden. I grunden innehåller paketet samma produkter som startkitet fast med ytterligare varor för ännu bättre resultat.

Tandblekningspennan som detta paket levereras med använder du till att hålla tänderna vita längre efter behandlingen med gelen och skenorna. Även om tandblekningspennan har en något svagare blekningseffekt på tänderna kan du förvänta dig uppnå ett par nyanser vitare tänder med den också.

Efter att ha testat de flesta produkter på marknaden är vi övertygade om att Dentaworks Pluspaket är en av de mest effektiva blekningskurerna på marknaden idag.

Endast 598 SEK

Kitet levereras med:

 • 20 ml tandblekningsgel (56 behandlingar)
 • 4 ml tandblekningspenna (30 behandlingar)
 • 3 st Dentaworks tandskenor (BPA-fria)
 • Förvaringslåda för skenorna
 • Nyanskarta så du kan följa utvecklingen
 • Tydliga instruktioner på svenska

Information om kitet:

Blekningsgelen och skenorna som medföljer räcker till två behandlingar om dagen i fyra veckor vilket är mer än tillräckligt för att bleka tänderna flera nyanser och äntligen kunna njuta av ett lysande vitt leende. Faktum är att de flesta endast behöver behandla i 7 dagar för att uppnå önskat resultat.

Efter den inledande kuren kan du fortsätta behandlingen med tandblekningspennan i upp till en månad. Många rekommenderar att bara använda pennan på den synliga tänderna så att den räcker längre och för att det är svårt att komma åt längre bak i munnen.

Tandblekningspenna från dentaworks

Dentaworks tandblekningspenna – smidigt underhåll

Utöver paketen erbjuder Dentaworks en rad produkter som säljs enskilt och utav de produkterna är tandblekningspennan en av de mest populära. Pennan har en viss blekningskraft men utvecklades framför allt till att underhålla redan blekta tänder. Produkten är enkelt att använda och applicerar ett jämnt lager blekningsgel på tänderna med en litet borsthuvud.

Endast 399 SEK

Pennan levereras med:

 • 1 st blekningspenna med 4 ml (räcker till 56 behandlingar)
 • Tydliga instruktioner på svenska
 • 1 st nyanskarta så att du kan följa utvecklingen

Verksamma ingredienser i Dentaworks tandblekningspenna

Dentaworks tandblekningspenna innehåller samma ingredienser som aktörens blekningsgel, dvs. en kombination av Active Oxygen Technology som effektivt bleker tänderna och Surface Stain Removal System som avlägsnar missfärgningar och partiklar.

Tandblekning white strips

Dentaworks Whitening Strips

Om du vill ha en enkel lösning så är White Strips ett smidigt alternativ. Här får du färdiga remsor med ett aktivt medel som du “tejpar” på tänderna och sen bara väntar en stund. Ger vitare tänder på bara 7 dagar!

Endast 349 SEK

Levereras med:

 • 28 st White Strips
 • Räcker till 14 st applikationer
 • Vitare tänder på 7 dagar

Blek tänderna med Dentaworks – så här gör man

Eftersom Dentaworks tandblekningsgel är den främsta blekningsprodukten som Dentaworks erbjuder tänkte vi nu gå igenom exakt hur man använder produkten på bästa sätt med ett par olika metoder.

OBS! Dentaworks tydliggör på sin hemsida att man kan justera behandlingen om du så vill. Har du exempelvis bråttom kan du skynda på processen genom att ha i skenorna längre varje gång, alternativt dryga ut behandlingen genom att vänta längre mellan tillfällena. Det viktiga för en lyckad behandling är det totala antalet behandlingstimmar och inget annat.

Steg 1 – Rengör tänderna

Innan du börjar behandlingen ska du borsta och rengöra dina tänder noggrant. Allt du behöver göra är att borsta tänderna utan tandkräm, precis som du brukar göra.

Vi rekommenderar att du gör detta innan du formar tandskenan för att undvika att orenheter hamnar i skenan och påverka behandlingen.

Steg 2 – Forma skenorna

Tandskenorna måste formas efter dina tänder och processen är enkel. Genom att snabbt doppa dem i varmt vatten mjukas materialet upp. Därefter placerar du dem i munnen och formar dem försiktigt runt dina tänder.

Tänk på att inte använda för varmt vatten och att du inte värmer skenorna för länge då det kan förstöra materialet och göra dem obrukbara.

Steg 3 – Förbered tänder och gel

För bästa möjliga resultat ska du torka tänderna innan så att gelen fäster bättre. Därefter applicerar du tandblekningsgelen i skenan – en klick per tand som ska blekas i skenan.

Tänk på att inte använda för mycket så att gelen sprider sig utanför skenan, men ta heller inte för lite så att du begränsar de potentiella resultaten.

Steg 4 – Blek tänderna

Du placerar nu skenan i munnen och biter ner på den försiktigt – biter du för hårt kan du skada skenan och tänderna men biter du inte ordentligt så kan skenan lossna och sprida gelen ojämnt.

Behandlingstiden är 20 minuter och det rekommenderas att du gör två 20-minuters behandlingar om dagen i minst 7 dagar eller tills du uppnått ett tillfredsställande resultat. Om räknat i timmar tar en hel behandling mellan 5 och 30 timmar, beroende på vilket skick dina tänder är i.

Båda paketen levereras med 20 ml blekningsgel vilket räcker till cirka 2 behandlingar om dagen i fyra veckor.

Steg 5 – Njut av resultatet

Så enkelt är det verkligen att bleka tänderna hemma med Dentaworks. Enligt både våra egna tester och kundrecensioner är det tydligt att Dentworks produkter fungerar. De flesta ser en stor skillnad redan efter en handfull behandlingar och den vita nyansen håller sig länge, ofta i flera år.

Allt som behövs för ett stort vitt leende är alltså 20 minuter, två gånger om dagen i en vecka.

Underhåll dina vita tänder

Det bästa blekningspaketet från Dentaworks är utan tvekan deras Pluspaket. Anledning till det är att paketet kommer med en blekningspenna utöver allt som kommer i det första paketet.

Pennan kan du använda till att underhålla dina nyblekta tänder och på så sätt försäkra att du inte bara får vitare tänder utan även att de håller sig vitare under längre period.

Bonus tips: Eftersom Dentaworks tandblekningskit levereras med en fyra veckors tandblekningskur trots att en vecka ofta räcker för de flesta, kan du dela upp behandlingarna under en längre period (exempelvis en vecka i taget med ett par veckors paus mellan). På så vis kan du njuta av vitare tänder ännu längre.

Dentaworks köp- och leveransvillkor

Vi börjar nu närma oss slutet på denna Dentaworks recension fast först ska vi titta på en av de viktigaste detaljerna när man beställer tandblekning online, nämligen köp- och leveransvillkoren.

Konkurrensen är just nu stark på tandblekningsmarknaden och de stora aktörerna pushar hela tiden varandra till lägre priser och bättre villkor. Därför lägger vi stor vikt vid hur mycket varorna kostar, hur lång tid det tar att leverera dem samt villkoren för båda parter, när vi testar tandblekning för denna sajt.

Dentaworks Betalningsmetoder

Det ska vara lätt att klicka hem ett blekningskit eller en ny tandblekningspenna, annars fallerar hela konceptet. På grund av detta är effektiva och populära betalningsmetoder ett måste för att en aktör ska rekommenderas av oss. I Dentaworks fall är vi nöjda med de alternativ som erbjuds även om det är något begränsat till antalet.

Klarna
betala enkelt och tryggt med faktura via Klarna.

Betal- och kreditkort
Du kan även välja Klarna faktura 14 dagar, detta kostar dig inget Givetvis kan du betala för Dentaworks tandblekning med de vanligaste betalkorten, däribland Visa, Mastercard och American Express.

Delbetalning
Tandblekning hemma är inte något som ska tynga ner en ekonomiskt, varför du kan beställa på delbetalning.

* Du hittar en fullständig lista över betalkort du kan använda på Dentaworks hemsida. Företaget är även kopplat till Bank-ID vilket är ett bevis på hur seriös denna aktör är.

Frakt & Leverans

Frakavgift & leveranstid
Inte nog med att Dentaworks stödjer säkra betalningsmetoder utan de skickar även varorna till dig omgående och för fördelaktiga fraktkostnader. Standardleverans inom Sverige ligger idag på mellan 1 – 2 bankdagar. Beställer du innan 14:00 på en vardag och produkterna du finns på deras lager, garanterar Dentaworks att din beställning skickas samma dag. Dessutom skickas allt med Express så att du får hem produkterna så snabbt som möjligt.

Postnord varubrev: 2 – 4 dagars leveranstid, fraktavgift 19 kr. Dessa Dentaworks har också följande fraktvillkor och -priser listade på sin sajt (alla metoder är 1 – 2 dagars Expressleverans).

PostNord Brev – 0 kr och gratis frakt över 400 kr
PostNord Varubrev – 39 kr och gratis frakt över 699 kr
PostNord MyPack – 59 kr och gratis frakt över 1 500 kr

Returvillkor

Beställer du från Dentaworks skyddas du alltid av en 14 dagars returrätt från den dagen då ordern har levererats till dig. Kravet är att hela ordern returneras i en obruten originalförpackning. Ordern ska levereras med en retursedel men du kan ladda ner en ny från företagets hemsida om det behövs.

Vidare ansvarar Dentaworks inte över påminnelseavgifter och det är ditt ansvar att betala returkostnaden. Skulle du inte hämta ut en beställd vara från din upphämtningsplats förbehåller sig Dentaworks rätten att ta ut en avgift på 200 kr.

Reklamation av varor gäller endast vid fabriksfel som måste kunna styrkas. Du har med andra ord inte rätten att returnera eller reklamera varor bara för att du inte uppnått den vita nyans du hade tänkt dig eller för att du anser att produkten inte fungerar som du förväntat dig.

Dentaworks garantier

Till skillnad från några av dess konkurrenter erbjuder Dentaworks inte en nöjd-kund-garanti, så vitt vi förstår. Givetvis sänker det vårt sammanfattade betyg av denna aktör men det är inte tillräckligt för att vi ska dra tillbaka våra rekommendation.

Faktum är att Dentaworks tandblekning är så effektiv att du med största sannolikhet inte bara kommer bli nöjd med ditt resultat utan förvånad över hur snabbt du når ditt mål.

Sammanfattning av Dentaworks recension

4.0

Det råder inget tvivel om att Dentaworks är en av de dominerande aktörerna på den svenska tandblekningsmarknaden och vi kan med stor säkerhet ställa oss bakom detta företag och rekommendera deras produkter. Att utveckla en tandblekningskur som dels är enormt effektiv i sin verkan och som dels inte alls är skadlig för brukaren är inte enkelt.

I ett försök att vara så transparenta som möjligt vill vi dock tillägga att Dentaworks borde ha en nöjd-kund-garanti för det är mer eller mindre standard i dagsläget. Även om det inte är något fel på deras tandblekningsgel så anser vi också att de borde lägga till ett par innovativa varor i sitt utbud, exempelvis White Strips eller plasmaljus för ännu bättre resultat.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Fördelar

 1. 100% veganvänligt varumärke
 2. Nöjd-kund-garanti för nya kunder
 3. Säljer professionella tandläkarverktyg

Nackdelar

 1. Saknar kundrecensioner på Trustpilot
 2. Låg mängdrabatt (-10 kr per produkt)
 3. Få produkter i startpaketet