dentway tandblekning recension

Dentway recension

★★★★★ 
Bäst-i-test 2024!
När det kommer till tandblekning i Sverige är Dentway ett sann tungviktare. Inte nog med att Dentway erbjuder prisvinnande produkter och har utsetts till bäst i test av sajten bäst-i-test.se två år i rad, utan Dentway var också först i Sverige med att erbjuda tandblekning hemma. Sedan 2015 har Dentway, från sitt huvudkontor i Jönköping, erbjudit enastående tandblekningsprodukter i Sverige, Norge och Polen.

I jämförelse med sina konkurrenter erbjuder Dentway ett mindre sortiment produkter, något de väger upp med att erbjuda enormt effektiva metoder. Du har med andra ord inte lika många valmöjligheter när du ska bleka tänderna med Dentway. Däremot kan du förvänta dig samma strålande resultat och ett nytt kritvitt leende.

Efter att ha testat Dentways tandblekningsmetoder och granskat företaget noggrant samlade vi all information i följande recension av Dentway.

Dentway tandblekningskit

Dentways produkter

Låt oss inleda med en snabb överblick över Dentways mest populära produkter för tandblekning hemma. Detta är för att ge dig en uppfattning om de metoder företaget erbjuder. Du hittar detaljerade beskrivningar samt instruktioner längre ner på sidan.

Dentway tandblekning

Dentway Starter Kit

Bästsäljaren

Här är Dentways starter kit. Komplett tandblekningskit med ny formula som är helt peroxidfri och därmed fri från ilningar.

Endast 495 SEK

 • Komplett tandblekningskit
 • Peroxidfri
 • 30 min behandling
 • Flera nyanser vitare tänder
Dentway white strips

Dentway White strips

Enklaste tandblekningsmetoden. Resultat redan efter första blekningen och fullt resultat efter 7 dagar. Även på detta kit har de nöjd-kund-garanti.

Endast 445 SEK

 • Enklaste tandblekningsmetoden
 • Peroxidfri
 • 20 min behandling
Dentway refill gel tandblekning

Dentaway refill kit

Dentaways refill kit för startkitet. Samma mängd på 9 ml blekningsgel som räcker till 24 – 32 st behandlingar.

Endast 345 SEK

 • Påfyllning till startkitet
 • 30 min behandling
 • 9 ml tandblekningsgel

Bleka tänderna första gången

För många kan det kännas något överväldigande att bleka tänderna för första gången.  Det är inte ovanligt med frågor såsom kommer jag få vitare tänder? Vilken metod är bäst för mig? Hur bleker jag tänderna?

Stämmer det in på dig så har vi goda nyheter. Det finns ett stort antal tandblekningskurer som utvecklats för de som aldrig blekt tänderna innan. Vidare råkar Dentway erbjuda ett av de mest simpla men ändå effektiva tandblekningspaketen för nybörjare, samt ett gäng andra produkter som lämpar sig bra för de flesta.

Dentway Starter Kit – Tandblekning för första gången

Få lika vita tänder som hos en tandläkare fast upp till 90% billigare och utan att lämna bekvämligheten av ditt eget hem. Dessutom är blekningsgelen mycket skonsam för tänder och tandkött.

Om du aldrig har blekt dina tänder tidigare så föreslår vi att du ger Dentways startpaket ett försök. Paketet levereras med flera produkter som i kombination hjälper dig till ditt nya Hollywood-leende.

Något vi personligen uppskattar med detta tandblekningskit är hur enkelt det är att använda och att produkterna har begränsats till det absolut nödvändiga. Det är också anledning till att Dentway passar de som bleker tänderna för första gången.

Låt dig inte luras av Dentways fokus på enkelhet. Det antyder inte att aktören är oseriös eller att deras produkter är undermåliga, snarare tvärtom. Som vi nämnde innan är Dentways startpaket något mindre än många andra på marknaden, vilket de kompenserar med hur effektiv behandlingen är.

Vad levereras tandblekningspaketet med?

2 st tandskenor som du formar efter ditt bett
1 st tandblekningsgel (9 ml eller ca. 30 behandlingar)
Förvaringsbox för skenorna
Detaljerade instruktioner på svenska

Som sagt är enkelhet den röda tråden här och paketet levereras verkligen bara med det du behöver: inget onödigt krimskrams.

Information om Dentway Starter Kit

En stor skillnad mellan Dentways tandblekningspaket och de paket som erbjuds av företagets konkurrenter är att det endast krävs en behandling om dagen, medan de flesta andra kurer kräver två behandlingar per dag – en gång på morgonen och en på kvällen. Som kund innebär det att du har en större möjlighet att anpassa behandlingen efter din livssituation, dvs. göra behandlingen då den passar dig bäst.
Ett behandlingstillfälle är 30-60 minuter beroende på hur missfärgade dina tänder är och hur mycket vitare du vill att de ska bli. 

OBS! Det går bra att använda Dentways tandblekningsgel två gånger om dagen men i så fall endast i 30 minuter åt gången.

Dentway refill gel tandblekning

Dentway Refill Kit – fyll på tandblekningsgel

Beställ Dentways Refill Kit för att fylla på din tandblekningsgel och fortsätta din behandling. Gelen levereras med instruktioner men inte med skenor.

Namnet på Dentways Refill Kit är lite missledande då det inte riktigt är ett paket. Varan består nämligen bara av en tub med tandblekningsgel samt instruktioner på hur du använder den.

Gelen är samma som i företagets startpaket och den används på samma sätt. Däremot krävs det att du redan har tandskenor hemma, annars måste du beställa startpaketet eftersom Dentway inte säljer tandskenor separat.

Enkelt, allt som du behöver för omedelbart vitare tänder! 

Vad levereras paketet med?

 • 9 ml tandblekningsgel (tillräckligt för 25+ behandlingar)
 • Utförlig bruksanvisning

Information om Dentway Refill Kit

En av fördelarna med Dentways blekningsgel är att man själv kan anpassa behandlingstiden efter behov och önskemål. Som vi nämnde ovan räcker det att man gör en 30- till 60-minuters behandling om dagen, antingen på morgonen eller kvällen.

Du får även tillräckligt med gel för att göra 25-30 behandlingar trots att de flesta uppnår ett tillfredsställande resultat redan efter 15 dagar. Därför rekommenderar vi att du sparar resterande gel och sedan fortsätter behandlingen en längre period fast med mer utspridda behandlingstillfällen, exempelvis varannan dag. Baserat på egen erfarenhet är det en effektiv metod för att underhålla ett redan vitt leende.

Tänk bara på att följa Dentways instruktioner till punkt och pricka så att du inte orsakar skador eller ger dig själv besvär med ilningar.

Dentway white strips

Dentway Whitening Strips

White strips är kanske det mest praktiska sättet att bleka sina tänder på. Räkna med att se skillnad redan efter ett par behandlingar.

White strips är idag en omåttligt populär blekningsmetod för tänderna och de flesta aktörer i branschen erbjuder sin egen variant av dem. Dentway whitening strips (som de också kallas) är innovativa och utvecklades i samarbete med tandläkare med målet att erbjuda snabb och pålitlig tandblekning hemma.

Förutom den korta behandlingstiden (20 x 2 minuter per dag i en vecka) kan white strips användas nästan var som helst: på tåget till jobbet, när man tittar på TV eller under en promenad med hunden.

Varje paket med whitening strips från Dentway innehåller 14 x 2 remsor, dvs.14 remsor per tandrad vilket ger dig två dagliga behandlingar under en veckas tid.

Hur fungerar Dentways white strips?

Att bleka tänderna med white strips fungerar nästan på samma vis som när man använder sig av tandblekningsgel. Skillnaden är att du inte behöver använda skenor eller applicera gelen på tänderna. Istället klistrar du på två remsor (en uppe och en nere) med behandlingsmedel som du sedan låter verka i 20 minuter innan du tar av och kastar dem.

Den kanske bästa egenskapen som Dentways whitening strips erbjuder är att du kan uppnå ett perfekt leende på så lite som en vecka. Faktum är att du bör se en stor skillnad på dina tänders nyans redan efter andra till fjärde behandlingstillfället.

Button

Diverse tandvårdsprodukter från Dentway

Idag erbjuder Dentway endast tre produkter som utvecklats särskilt för tandblekning. Fast aktören har också ett stort utbud tandvårdsprodukter från några av världens mest välkända företag.

Du kan bland annat beställa tandtråd från Plackers, tuggummin från Flux och SB12, tandkräm från Colgate och Sensodyne samt eltandborstar från Oral B och Sonicare.

Efter en lyckad tandblekning rekommenderas det att man underhåller tänderna för att behålla den nya vita nyansen. För detta syfte erbjuder Dentway tandblekningstandkräm från Opalescence. Tandkrämen har inga aktiva blekningsmedel i sig men har utvecklats till att rengöra dina tänder på djupet vilket motverkar ytterligare missfärgningar.

Hur bleker man tänderna med Dentway tandblekningspaket?

För att uppnå bästa möjliga resultat från din behandling är det viktigt att du följer instruktionerna noggrant. I ett försök att underlätta processen ytterligare har vi sammanfattat behandlingen i fem enkla steg.

Steg 1 – Läs instruktionerna

Börja alltid med att läsa igenom bruksanvisningen som medföljer paketet. Dentways tandblekning må vara enkel att använda, men om du inte följer instruktionerna kan du inte heller räkna med att få det resultat som utlovas.

Steg 2 – Förbered tandskenor

Inför den första behandlingen behöver du forma tandskenorna efter dina tänder. Detta gör du genom att doppa första skenan i varmt vatten under ett par sekunder innan du sätter den över tänderna och använder fingrarna till att forma den. Därefter upprepar du processen med den andra skenan så att du till slut har två tandanpassade skenor – en till överkäken och en till underkäken.

OBS! Värmer du skenorna för länge kan materialet skadas så att skenan inte kan formas. Doppa därför skenorna snabbt i vatten och förbered en skena i taget.

Steg 3 – Borsta tänderna

Dentways tandblekningsgel fungerar bäst på rena och torra tänder. Se därför till att borsta tänderna som vanligt innan du går vidare med nästa steg i behandlingen.

Genom att torka av tänderna med en handduk eller papper efter borstningen kommer gelen verka ännu bättre.

Steg 4 – Applicera tandblekningsgel

Tryck nu ut en liten mängd tandblekningsgel i skenan. Enligt Dentway räcker det med att lägga en klick längst fram i skenan så att den sprids ut när du sätter i skenan. Vi rekommenderar dock att du trycker ut en liten mängd gel för varje tand du vill bleka då det ger bäst resultat i det långa loppet.

Det krävs inte särskilt mycket blekningsgel per behandlingstillfälle och det är oftast bättre att snåla lite än att var så slösaktig att du får slut på gel innan behandlingen är slutförd.

Steg 5 – Låt verka

Stoppa nu in båda skenorna i munnen och bit försiktigt ner så att de sitter stabilt runt dina tänder. Låt sedan skenorna vara kvar i munnen i mellan 30 och 60 minuter.

För att avsluta behandlingen tar du ut skenorna och sköljer dem. Det kan vara fördelaktigt att också skölja munnen med vanligt vatten. Vissa ser till att göra behandlingen på kvällen så att de kan gå och lägga sig med blekningsgelen kvar på tänderna under natten. Det är inte något som Dentway rekommenderar men så länge du tar ut skenorna innan du somnar riskerar du inte att orsaka någon skada.

Allt som återstår nu är att njuta av dina vita tänder!

Bleka tänderna med Dentway whitening strips

Om du trodde att det var lätta att bleka tänderna med startpaketet så kan vi berätta att Dentways whitening strips är ännu lättare att använda. Processen är så simpel att vi delat upp den i tre steg.

Steg 1 – Läs instruktionerna

Ännu en gång råder vi dig att läsa igenom bruksanvisningen som kommer med produkten. På så garanterar du att behandlingen genomförs korrekt och att du applicerar remsorna för  bästa möjliga verkan.

Steg 2 – Förbered tänderna

White strips fungerar som bäst på rena och torra tänder och därför måste du borsta dem ordentligt precis innan varje behandling. Ser du dessutom till att torka tänderna innan du klistrar på remsorna så optimerar du slutresultatet.

Steg 3 – Starta behandlingen

Med instruktionerna lästa och tänderna förbereda ska du bara klistra på remsorna. Du sätter en remsa på den övre tandraden och en på den undre tandraden. Genom att vika de överflödiga flikarna över dina tänder kan du enkelt hålla remsorna på plats.

Efter 20 minuters behandling drar du försiktigt av remsorna och kastar dem i soporna innan du sköljer ur munnen. White strips är som sagt enormt effektiva och du kommer se skillnad nästintill omedelbart.

Dentways köp- och leveransvillkor

Innan vi skickar dig vidare så att du kan testa Dentways produkter på egen hand tänkte vi ta en snabb genomgång av företagets köp- och leveransvillkor. Vad gör du till exempel om du inte är nöjd med produkten? Kan man reklamera Dentways varor? Svaret finner du nedan.

Betalningsmetoder

Dentway använder en integrerad version av Klarnas betalningssystem Klarna Checkout för att hantera ordrar. Lösningen innebär att du som kund kan välja mellan flera populära betalningsmetoder och samtidigt vara lugn över att transaktionerna hanteras av en av Sveriges säkraste betalningstjänster.

Idag kan du beställa från Dentway med följande metoder:

Klarna faktura
– med 14 dagars betalningskrav från det att varan har levererats hos dig. Detta alternativ är förinställt för de flesta i kassan.

Delbetalning
– låter dig dela upp betalningen för dina varor över en tidsperiod som passar dig. Avtalet sköts av Klarna.

Kortbetalning
– passar de allra flesta och fungerar precis som vanligt. Använd ditt Visa eller Mastercard för att beställa hem tandblekningsprodukter.

Banköverföring
– är också ett alternativ, om än något krångligare. När du betalar för produkterna via en banköverföring görs det på samma sätt som när du betalar till postgiro eller bankgiro.

Frakt

Frakavgift & leveranstid
Dentway är stolta över att erbjuda snabb leverans till alla sina kunder. Den normala leveranstiden är två arbetsdagar efter att beställningen placerades. Vid förseningar kontaktar Dentway dig och erbjuder möjligheten att avbryta ordern, något vi verkligen uppskattar då det bevisar hur seriös denna aktör faktiskt är.

Ångerrätt, retur och reklamation
Givetvis innefattas ditt köp av en standard 14-dagars retur-/ångerrätt efter att du tagit emot varan – så länge förpackningen är obruten och i samma skick som när den levererades. Vill du ångra ett köp behöver måste du kontakta Dentway med en kort förklaring om varför du ångra dig samt en rad person- och orderuppgifter. Ångerrätten gäller oavsett anledning – förklaringen är endast för att ge Dentway en chans att optimera sina produkter.

Observera att ångerrätten gäller om du meddelar Dentway inom 14 dagar från att du fått produkten. Varan behöver sedermera inte returneras till företaget inom 14 dagar, så länge du meddelat dem om ditt beslut.

Väljer du att använda din ångerrätt kan du antingen byta vara eller få pengarna tillbaka. Dentway täcker till och med fraktkostnader med villkoret att det billigaste standardalternativet har använts. Om du beställt varor med expressleverans så får du inte tillbaka fraktkostnaden.

Dentway garantier

Tack vare en strävan att ha 100% nöjda kunder arbetar Dentway ständigt med att förbättra sina produkter, tjänster och villkor. Och med tanke på att 9 av 10 kunder uppgett att de har eller skulle kunna rekommendera Dentway för nära och kära verkar strategin fungera.

Idag tror företaget så starkt på sina lösningar att de erbjuder en nöjd-kund-garanti som ger alla som testar Dentway för första gången lov att ändra sig om de inte är nöjda. Till skillnad från ångerrätten gäller nöjd-kund-garantin även för öppnade varor.

Du kan till och med använda garantin efter att du genomfört en hel behandling!

Dentline – Kostnadsfria tandblekningsråd från proffs

Sist men inte minst erbjuder Dentway en ganska unik tjänst på den svenska tandblekningsmarknaden, nämligen personlig rådgivning med en tandläkare. Tjänsten kallar man för Dentline och kan användas till att få tips och råd samt svar på alla frågor du kan tänkas ha.

De som arbetar på Dentline är tandsköterskor med en omfattande expertis gällande tandblekning hemma och hos tandläkare.

Betyg och sammanfattning

5.0

★★★★★ 

Vi skulle våga påstå att Dentway är det bästa alternativet inom tandblekning hemma i Sverige just nu.

Dentway erbjuder prisvärda produkter som ger effektivt och snabbt resultat. Perfekt för dig som aldrig testat tandblekning förut.

Det finns et ett par saker som företaget kan förbättra och borde arbeta mer med. För det första är deras sortiment lite för begränsat – en tandblekningspenna eller egenutvecklad tandkräm hade kompletterat utbudet väl. De hade också kunnat uppdatera sin hemsida med bättre produktbilder.

När allt kommer omkring är detta två små problem och vi står fast vid vår uppfattning om att Dentway är en lysande aktör för alla er som snabbt vill få vitare tänder, till en bråkdel av vad tandblekning kostar hos en tandläkare.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Fördelar

 1. Först i Sverige att erbjuda tandblekning hemma
 2. Gratis rådgivning från experter
 3. Produkter lämpade för nybörjare
 4. 100% peroxidfri
 5. Effektivt och prisvärt

Nackdelar

 1. Lite mindre utbud av produkter
 2. Dåliga produktbilder på hemsidan