White Strips för vitare tänder hemma

Snabbaste sättet till vitare tänder är garanterat whitening strips. Somliga skulle påstå att whitening strips är helt idiotsäkra, varför de också är ett perfekt val för den som vill bleka tänderna hemma.

Bäst av allt är kanske att man kan beställa white strips på nätet och få dem levererade till dörren inom ett par dagar så att du äntligen kan bli av med missfärgningar och få vitare tänder.

Låter det intressant? Kika då igenom följande guide där vi går igenom hur white strips fungerar, jämför de bästa whitening stripsen och rekommenderar andra effektiva metoder för tandblekning.

Hur fungerar white strips?

White strips är små, självhäftande remsor som behandlats med blekningsmedel för tänder och som man klistrar på tänderna. Remsorna är redo att användas när de levereras och ska i regel användas dagligen under 7-14 dagar för bästa resultat.

För att få vitare tänder med white strips klistrar man på remsorna på tänderna och väntar den utsatta tiden. Så enkelt är det!

Du sätter alltid en remsa på övre tandraden och en på den undre tandraden. Vi har skrivit detaljerade steg-för-steg-instruktioner längre ner på sidan.

Bäst white strips på nätet

Tandblekning har aldrig varit lika populärt som just nu vilket resulterat i ett stort antal aktörer som erbjuder kurer för blekare tänder online. Fast som med så mycket annat här i livet är inte alla whitening strips likvärdiga.

Vårt team har testat och utvärderat alla de ledande white stripsen på marknaden och har kommit fram till att följande fyra produkter toppar listorna.

Tandblekning white strips
Whitening strips tandblekning Dentaworks

Dentaworks Whitening Strips

Rekommenderas till dig som vill bleka tänderna så smidigt som möjligt. Väldigt enkla att applicera och räcker 10 dagar.

Endast 399 SEK

 • Se skillnad och få vitare tänder på bara 7 dagar
 • 28 st Whitening strips
 • 1 – 2 dagars leveranstid
Dentway white strips
White strips tandblekning Dentway

Dentway White Strips

Enklaste tandblekningsmetoden. Resultat redan efter första blekningen och fullt resultat efter 7 dagar. Även på detta kit har de nöjd-kund-garanti.

Endast 445 SEK

 • Enklaste tandblekningsmetoden
 • Peroxidfri
 • 20 min behandling

Ger white strips vita tänder?

Ja, white strips är en utmärkt kur för den som vill få ett vitare leende. Behandlingen passar bäst för de vars tänder inte är allvarligt missfärgade, de som redan utfört andra tandblekningar, alternativt mellan blekningar hos tandläkaren.

Det är med andra ord bäst att använda denna metod för att bleka sina tänder ett par nyanser eller för att upprätthålla en vit nyans som man är nöjd med.

Om du har omfattande missfärgningar på dina tänder kan du alltid testa och se om whitening strips fungerar för dig, däremot rekommenderar vi en mer effektiv behandling, exempelvis ett tandblekningskit.

Använd white strips korrekt

Precis som med alla blekningskurer och kosmetiska ingrepp är det väsentligt att du använder dina white strips på rätt sätt. Annars kommer du förmodligen inte uppnå det önskade resultatet eller än värre orsaka skador på tänder och tandkött.

Som tur är white strips enormt enkla att använda och med tre lätta steg är chansen att göra fel oerhört liten. Glöm inte att läsa igenom instruktionerna som du fick tillsammans med

Steg 1: Klistra på white strips

Öppna paketet med remsor och ta ut två stycken. Det är oftast enklast att börja med att klistra fast en white strip på undersidan och sedan fortsätta med ovansidan, men du väljer själv den metod som passar bäst.

Skulle en bit av remsan “hänga över” tänderna ska du vika ner kanten på insidan av tandraden så att remsan sitter fast ordentligt. Tänk också på att de flesta whitening strips inte går hela vägen bak i munnen utan endast bleker tänderna som man syns.

 Steg 2: Låt dem verka

Nu ska du bara låta whitening stripsen sitta kvar på tänderna så länge som det står i instruktionerna. Vissa ska sitta på i mellan 5 och 10 minuter medan andra tar 20 till 30 minuter för att verka.

Följer du inte instruktionerna kan en av två saker hända. Antingen fungerar inte blekningen som tilltänkt eller så orsakar du skador i munhålan.

Steg 3: Njut av resultatet

Efter den utsatta tiden tar du av remsorna och har du genomfört processen korrekt bör du kunna se en skillnad. Givetvis kan du inte förvänta dig kritvita tänder efter en eller ett par behandlingar, men du bör se framsteg efter varje gång.

För bästa resultat ska man använda tandblekningsremsor innan man går och lägger sig. På så sätt störs inte behandlingen av att man äter eller dricker, vilket det gör om man istället gör behandlingen på morgonen.

Risker med att använda white strips

White strips är associerade med minimala risker och kan användas av i princip vem som helst. Fast white strips är inte helt riskfria och det finns ett par potentiellt skadliga faktorer du bör känna till.

Det är framför allt de personer som befinner sig i en riskgrupp som ska vara försiktiga med white strips, däribland:

 • Gravida
 • Rökare
 • Snusare
 • Sjuka (läkemedel kan reagera med blekmedel)
 • Minderåriga

Tillhör du inte en av riskgrupperna så är white strips mer eller mindre ofarliga. Dock bör du alltid vara uppmärksam på dina tänders hälsa och munhygien under och mellan behandlingarna. Upplever du komplikationer måste du avsluta behandlingen omedelbart!

Innan du påbörjar en tandblekningsbehandling ska du alltid rådfråga din tandläkare för att kontrollera att du valt rätt blekningskur.

Andra tandblekningskurer hemma

Det finns en rad pålitliga kurer för tandblekning hemma som man kan använda sig av. Den mest effektiva är så kallad plasmaljusbehandling och idag är det många som använder blekningspennor. Vidare finns det mer simpla produkter, däribland tandblekande tandkrämer och munspray.

Ett annat alternativ är att använda diverse huskurer såsom bikarbonat, aktivt kol och väteperoxid. Dessa metoder saknar dock forskning som stödjer deras verkningsgrad och därför är det inget vi kan ställa oss bakom.

Istället rekommenderar vi att du testar på white strips eller en av de blekningsmetoder som du kan läsa mer om i våra recensioner.