SimpleSmile Recension

SimpleSmile är en ny uppstickare på den svenska tandblekningsmarknaden. Varumärket ägs och drivs av BeConfident Group – en av världens ledande tillverkare av tandblekningskurer. Företaget har sitt huvudkontor i Helsingborg och erbjuder utmärkta lösning för tandblekning till riktigt bra priser.

Med en stabil webbutik och schyssta erbjudanden för nya kunder är det en no-brainer hur SimpleSmile lyckats etablera sig i Sverige på så kort tid. Om du är i behov av att bleka dina tänder eller vill veta mer om SimpleSmile och deras produkter har du kommit rätt.

Vårt team av experter har nämligen granskat företaget i detalj och testat deras tandblekningsprodukter. Resultaten från de testerna har vi sedan samlat i denna heltäckande SimpleSmile-recensionen.

SimpleSmiles produkter

Trots att SimpleSmile är ett förhållandevis nystartat företag har de redan utvecklat ett imponerande soriment tandblekningsprodukter; och då framför allt det två SimpleSmile tandblekningskiten.

Dessa paket har satts ihop för att erbjuda en så smidig lösning som möjligt, både för de som redan blekt tänderna både en och flera gång samt för de som aldrig blekt tänderna innan. På denna sajt diskuterar vi ofta fördelar med att använda tandblekningskit och SimpleSmiles produkter är inget undantag.

Nedan hittar du en snabb sammanfattning om de två kiten: SimpleSmile Expert kit och SimpleSmile Start kit. Längre ner i artikeln hittar du detaljerade beskrivningar av alla produkter, inklusive de varor som inkluderas i paketen.

SimpleSmile Expert kit

simple smile tandblekningskit

Det mest effektiva kitet för dig som har omfattande missfärgningar eller som redan vet hur man bleker tänderna hemma!

Endast 599 SEK

 • Tandblekningsgel och skenor
 • 15 minuters behandlingstid
 • 1-2 dagars leveranstid

Simple Smile Start kit

simplesmile tandblekning start kit

Snabb och enkel tandblekning för dig vars behov inte är så omfattande och för er som vill testa att bleka tänderna för första gången!

Endast 279 SEK

 • Tandblekningsgel med melonsmak
 • Praktiska tandskenor
 • 1-2 dagars leveranstid

Bleka tänderna för första gången

Det är inte konstigt om du har frågor och funderingar inför första blekningstillfället. Men det finns ingen orsak att oroa sig då SimpleSmile endast erbjuder skonsamma medel som testat och godkänts för försäljning och användning i Europeiska Unionen.

Vidare är SimpleSmiles produkter mycket enkla att använda och levereras alltid med bruksanvisningar och instruktioner.

Med det sagt finns det vissa mindre risker med att bleka tänderna och det är inte alla som lämpar sig för denna sortens behandling. Vet du med dig att du har en sjukdom eller tar receptbelagda läkemedel måste du rådfråga din tandläkare eller läkare innan du bleker tänderna för första gång.

För de allra flesta är dock riskerna minimala och eftersom ämnena som används är skonsamma finns det ingen anledning till oro. Se bara till att följa instruktionerna och avbryt alltid behandlingen i fall du, mot förmodan, börjar uppleva besvär.

SimpleSmiles kit och kurer

Vi anser att SimpleSmiles tandblekningskit är det mest prisvärda och effektiva sättet att bleka tänderna med SimpleSmile. Faktum är att vi anser att blekningskit är det bästa valet för nästan alla, oavsett vilket företag du köper produkterna från.

Däremot har SimpleSmile ett stort antal andra produkter för specifika ändamål, såsom påfyllnad, smaksatt blekningsmedel och ett foam som har en mer effektiv verkan hos somliga. Därför tycker vi att du borde bläddra igenom SimpleSmiles kompletta sortiment innan du beslutar dig för vilken produkt som passar dig bäst.

Givetvis kan du läsa mer om varorna genom att besöka företagets hemsida via en av länkarna som vi tillhandahåller här på denna sida. Fast det är betydligt smidigare att först läsa mer om produkterna här nedan och därefter klicka dig vidare till den produkt du har mest intresse för.

simple smile expert kit

Simple Smile Expert Kit

Expert kit är ett komplett blekningspaket med allt du behöver för att snabbt uppnå en blekning som håller måttet med en professionell blekning hos tandläkaren.

Med en effektiv tandblekningsgel, tandskenor, applikator och instruktioner kommer du utan problem att kunna genomföra blekningen på egen hand.

Gelen, som tekniskt sett heter Triple Boost Max, är skonsam och framställd med en blandning av organiska ämnen som effektivt bleker dina tänder. Bland annat innehåller gelen PAP, natriumbikarbonat och kokossulfat som tillsammans bleker och rengör tänderna.

Endast 599 SEK

Paketet levereras med:

 • 1 st tandblekningsgel
 • 3 st tandskenor
 • 1 st applikator
 • 1 st bruksanvisning

Information om expertpaketet:

Paketet innehåller en rad produkter som du tillsammans använder för att bleka tänderna. Du börjar med att forma tandskenorna efter dina tänder genom att doppa dem i varmt vatten i ett par sekunder innan du försiktigt pressar dem mot tänderna.

Därefter använder du applikatorn för att placera ett tunt lager blekningsgel i skenorna som du sedan stoppar in i munnen. Skenan låter du sedan sitta kvar i 15 minuter innan du sköljer ut munnen.

OBS! I enlighet med EU:s regelverk är SimpleSmiles tandblekningsgel peroxidfri och orsakar därför inte ilningar, frätskador eller andra besvär för tandköttet.

SimpleSmile Startkit

SimpleSmiles Start kit är ett enklare paket som erbjuder snabb och praktisk tandblekning för de som testa på att bleka tänderna samt de som inte har så omfattande missfärgningar.

Kitet levereras med SimpleSmile tandblekningsgel som är mycket skonsam och består av 32 % bikarbonat.

Gelen kommer i en praktisk förpackning som du använder till att applicera gelen i tandskenorna. I likhet med alla tandskenor för tandblekning formar du SimpleSmiles tandskenor efter varje tandrad genom att doppa dem i kokande vatten.

Endast 279 SEK

Paketet levereras med:

 • 10 ml tandblekningsgel med melonsmak
 • 3 st tandskenor
 • 1 st nyanskarta
 • 1 st brukanvisning

Information om expertpaketet:

Jämfört med Expert kitet är SimpleSmiles Startkit inte riktigt lika effektivt och därför passar det inte lika bra för de som måste bleka tänderna flera nyanser. Med det sagt duger paketet mer än tillräckligt för de allra flesta och naturligtvis är gelen testad och godkänd

Bäst av allt är att varje behandling endast tar 15 minuter och paketet räcker till 10 behandlingar vilket räcker för att bleka dina tänder till en tillfredsställande nivå.

simple smile startkit

Refills

simplesmile refill

Om du redan har genomfört en eller fler behandlingar så behöver du inte köpa ett helt nytt kit för att fortsätta eller komplettera blekningen. Det räcker istället med att du köper en refill (påfyllnad).

Du kan även köpa refills om du redan äger tandskenor, antingen från SimpleSmile eller någon annan aktör på marknaden. Det är helt enkelt ett perfekt sätt att fortsätta bleka dina tänder även efter att du slutfört de första behandlingstillfällena.

Eftersom SimpleSmile erbjuder två olika sorters blekningsgeler har de också två olika refillpaket.

 • SimpleSmile Expert Refill – fyll på ditt Expert kit med mer tandblekningsgel, en ny applikator och bruksanvisningar. 449 SEK
 • SimpleSmile Refill – köp ytterligare 10 ml tandblekningsgel med melonsmak, samt en nyanskarta och bruksanvisningar. 249 SEK

Beställ produkten redan idag!

Tandblekningspennor

simplesmile tandblekningspenna

Tandblekningspennor är ett populärt verktyg för tandblekning och då framför allt för att upprätthålla redan blekta tänder. Den stora fördelen med blekningspennor, förutom att du behåller dina vitare tänder längre, är att du kan ta med dig pennan var som helst och applicera gelen precis när du vill och behöver.

Vi rekommenderar att alla använder en blekningspenna efter att de genomfört en tillfredsställande behandling. SimpleSmile tillhandahåller idag två olika pennor med varierande blekningsgel som båda levereras med en nyanskarta och bruksanvsiningar.

 • Touch-Up Pen – Upprätthåll dina vita tänder längre med en lättapplicerad tandblekningsgel. Pennan innehåller 2 ml SimpleSmile tandblekningsgel som räcker till cirka 25 behandlingar.
 • Expert Pen – SimpleSmiles mest effektiva tandblekningsgel i ett praktiskt pennformat för att säkerställa att du får behålla ditt Hollywoodleende så länge som möjligt.

Beställ en tandblekningspenna!

Dual Foam

simplesmile dual foam tandkräm

Dual Foam är ett tandblekningsskum som man kan använda som ett alterantiv till klassiska tandblekningsgeler. Det är nämligen inte alla som kan eller vill använda gel och då passar Dual Foam perfekt eftersom den appliceras precis som en vanlig tandkräm.

När du beställer SimpleSmile Dual Foam får du ett paket med flera produkter hemskickade. Du får bland annat två sorters skum: en som används för rengöring och en som används för blekning, och de två skummen används i kombination.

Man börjar med att borsta tänderna med rengöringsskummet i ungefär 1 minut. Därefter sköljer man munnen ordentligt innan man med en lätt hand borstar tänderna i ungefär 2 minuter med blekningsskummet.

Kombinationen av dessa två medel kommer garantera att dina tänder bleks flera nyanser under ett par veckor.

Produkten räcker för två borstningar om dagen (en på morgonen och en på kvällen) i cirka tre veckor. Under denna period ska du inte använda dig av vanlig tandkräm utan ska uteslutande använda Dual Foam.

OBS! SimpleSmiles tandblekningsskum innehåller inga slipande partiklar och lämpar sig lika bra för elektroniska som manuella tandborstar.

Beställ Dual Foam från SimpleSmile!

Hur man använder SimpleSmile tandblekning

Med din nyfunna insikt i SimpleSmiles olika blekningskurer och -metoder är det hög tid att titta lite närmare på hur man använder produkterna.

Som sagt är det enkelt och inte särskilt tidskrävande att bleka sina tänder med SimpleSmile och du använder i princip samma process oavsett om du har Startkitet eller Expertpaketet.

Steg 1 – Förbered skenorna

Du inleder med att forma tandskenorna. Detta göra du genom att doppa dem i kokande vatten i 2-3 sekunder (så att gummit mjuknar). Därefter placerar du skenorna i munnen och använder fingrar och tunga till att forma den efter dina tänder.

Var noggrann med denna process och kassera skenan om den inte formades korrekt: du har trots allt två till att använda dig av och blir det helt fel skickar SimpleSmile ut nya skenor till dig, utan extra kostnad.

Steg 2 – Borsta tänderna

Nu ska du förbereda tänderna inför behandlingen. Detta är ett viktigt steg som antingen ser till att behandlingen sker effektivt eller förhindrar att man uppnår bra resultat.

För att förbereda tänderna borstar du dem i ungefär 1 minut utan tandkräm.

Orsaken är att du vill ble av med partiklar och smuts som kan hindra behandlingen.

Steg 3 – Applicera tandblekningsgelen

Applicera sedan ett tunt lager tandblekningsgel i skenan. Se till att du får gel i hela skenan från kant till kant och att du inte hoppar över några tänder.

Därefter placerar du skenan i munnen och biter ihop för att hålla den på plats.

Steg 4 – Låt behandlingen verka

Varje behandlingstillfälle tar 15 minuter och under denna tid behöver du inte göra något mer än att hålla tandskenorna i munnen.

Försök att inte flytta skenan för mycket utan se till att du kan sätta dig ner och tills behandlingen är färdig.

Steg 5 – Skölj av och njut

Efter 15 minuter är behandlingen färdig. Allt du behöver göra nu är att ta ut skenan, spotta ut rester av gelen, skölj med vatten och borsta sedan tänderna utan tandkräm.

Bonustips:

SimpleSmiles blekningspaket levereras med 10 ml gel som räcker till cirka 1 dagars behandling. Vi – och företaget i fråga – rekommenderar att man alltid slutför hela behandlingen så vida man inte är nöjd med resultatet tidigare.

För att upprätthålla resultatet kan du köpa till en tandblekningspenna som du kan använda dagligen i upp till 1 månad (eller varannan dag i 2 månader) för att på så sätt inte tappa din nya vitare nyans direkt.

SimpleSmile köp- och leveransvillkor

Nu börjar vi närmar oss slutet på denna heltäckande SimpleSmile recensionen, men innan vi skickar dig vidare tänkte vi ta en närmare titt på kundens rättigheter och köpvillkoren.

Givetvis skulle vi aldrig få för oss att rekommendera ett oseriöst eller opålitligt företag. Målet med denna sajt är nämligen att hjälpa våra läsare hitta den mest passande blekningsmetoden för dig. Följaktligen innebär det att alla våra rekommenderade aktörer har ärliga och lagstadgade villkor för alla köp.

Betalningsmetoder

SimpleSmile stödjer idag tre av Sveriges vanligaste betalningsmetoderna så det finns garanterat en som passar dig.

För många är det smidigaste att betala med en vanlig kortbetalning och med SimpleSmile kan du betala med Visa och Mastercard.

Du har dessutom möjligheten att direktbetala eller betala mot faktura via Klarna, vilket innebär att du kan skapa en betalningsplan efter dina unika förutsättningar.

Ånger- och returrätt

Enligt gällande lagar har du alltid 14 dagars ångerrätt vid köp online (distansavtalslagen). När du returnerar en vara ska den levereras i obruten förpackning och med fakturan/kvittot.

När du returnerar varan så står du själv för portot.

Frakt & Leverans

Alla beställningar som placeras innan 15.00 skickas samma dag vilket innebär att du i nästan alla fall har produkterna redan dagen efter. I värsta falla kan leveransen dröja någon dag men 99 % av alla beställningar levereras inom 2 arbetsdagar.

Beställer du för över 500 SEK så bjuder SimpleSmile på fraktfri leverans med antingen Postnord, DHL eller UPS.

Vid försenade leveranser kontaktar SimpleSmile dig med en ny leveranstid samt orsaken till förseningen. Du erbjuds också möjligheten att avbryta beställningen utan kostnad.

Nöjd-kund-garanti

Som pricken över i:et har SimpleSmile en 14 dagars nöjd-kund-garanti i fall du inte skulle vara nöjd med produkten, har upplevt besvär efter behandling eller inte uppnått en tillfredsställande blekning. Nöjd-kund-garantin kan bara användas 1 gång per kund.

Slutligen bjuder SimpleSmile på en ny extra tandskena i fall du skulle forma dina fel.

Sammanfattande betyg av SimpleSmile

4

Efter att ha granskat SimpleSmile och personligen testat alla deras produkter kan vi med säkerhet säga att SimpleSmile är en frisk fläkt inom tandblekning i Sverige. Deras sortiment är välsorterat med ett utbud handplockade blekningsprodukter som utlovat utmärkta resultat.

Vi uppskattar även SimpleSmiles prissättning som är mycket konkurrenskraftig och erbjuder stort värde för kunder. Att företaget dessutom har en 14 dagars nöjd-kund-garanti innebär att du har möjligheten att testa på valfria produkter under 2 veckors tid innan du bestämmer dig för om behandlingen erbjud vad du förväntade dig.

Något vi hade önskat att SimpleSmile hade förbättrat är att de borde inkludera någon mer produkt i sitt Expert kit så att det skiljer sig mer från Startkitet, med tanke på att priset är betydligt högre. Företaget hade, exempelvis, kunnat inkludera en blekningspenna eller ett par Whitening strips i sitt paket.

Produktutbud

Innehåll

Resultat

Frakt & Leveranstid

Pris

Fördelar

 1. Nyetablerad aktör med riktigt bra produkter
 2. Ett stort paket och ett paket som lämpar sig för nybörjare
 3. Nöjd-kund-garanti för alla nya kunder
 4. Ägs och drivs av BeConfident Group

Nackdelar

 1. Begränsat antal produkter
 2. Dyrt expertpaket med tanke på varorna som inkluderas
 3. Endast gratis frakt på ordrar över 500 kr